BILLI BI

kategoribanner-brand-billi-bi

Billi Bi sin historie - starten på et eventyr

I 1936 startet Søren og Evelyn Friis produksjon av sko til barn i en gammel stall på Vibevej, nord i København. Noen år senere bestemte de seg for å utvide ved også å lage damesko, en investering som skulle vise seg å bli svært lønnsom. Etter kort tid ble dette hovedgeskjeften for Fransi A/S - i dag bedre kjent som Billi Bi.

Kvalitet og håndverk har alltid vært kjerneverdier for Friis-familien. Men da Søren og Evelyn startet opp på 1930-tallet, var klassiske lærmaterialer mangelvare. Dette stoppet ikke det hardtarbeidende paret, de ble tvert om mer kreative. De begynte blant annet å bruke forskjellige typer fiskeskinn for skoproduksjonen - Søren og Evelyn gjorde flyndre, ål, rogn og steinbit til fasjonable designersko! Skoene ble laget på romslige lester med avrundede tær, i duse farger. Dette var med på å gi skoene et elegant og eksklusivt italiensk utseende.

Andre generasjon

Carl Friis, sønn av Søren og Evelyn, var fast bestemt på å føre skotradisjonen videre. Som barn hjalp han til på fabrikken og i 1956, da han fylte 16 år, startet han sin lærlingtid som skomaker på fabrikken. Med flid og nysgjerrighet lærte han skomakerkunsten fra bunnen av. På fritiden deltok han på kveldskurs i økonomi og italiensk. Da Carl hadde lært alt han kunne om å lage sko i foreldrenes fabrikk, dro han til Italia for å studere skodesign og produksjon ved den prestisjetunge skolen ARS SUTORIA. Her utmerket han seg  med høyeste karakter i sitt kull. Han forlenget sitt opphold i Italia for å jobbe i 6 måneder i en italiensk skofabrikk der.

Carl hadde også sterke tegneferdigheter, og under oppholdet i Italia tegnet han mange design og sendte dem hjem til Danmark. Hans tid i Italia var en uvurderlig erfaring som har fortsatt å inspirere ham. Carl ble løftet fram i italiensk motepress og på 60-tallet regnet med i den danske moteeliten. Idag drives Billi Bi av Carl og Carsten Friis - sønn og barnebarn av grunnleggerne.

Billi Bi begynner å ta form

Carsten Friis, tredje generasjon Fransi, lekte seg inn i familiebedriften fra han var liten, for eksempel ved å lage blomsterutstyr til sko. Han ville lage dem på kjøkkenet, og varmet opp skinn i komfyren for å gi det et riktig rynket utseende etter kronblad for håndlagde blomster. I 1989 begynte Carsten å jobbe i familiebedriften ved siden av studiene i økonomi og jus ved Copenhagen Business School. Etter endt studium begynte Carsten på heltid, og i 1993 var Billi Bi sko et faktum.

Hvor kommer navnet Billi Bi fra?

Navnet Billi Bi kom fra Carstens livrett: En fransk blåskjellsuppe. Blåskjellssuppa ble laget ved Maxim’s i Paris og er en signaturrett på denne berømte restauranten. På 1930-tallet var Maxim’s en av de første restaurantene i verden som fikk tre Michelin-stjerner. Det var veldig kontroversielt å servere blåskjell på en så fornem restaurant siden råvaren den gangen ble ansett som annenrangs sjømat. På mange måter har historien til Billi Bi skomerke likheter med navnebroren. Fransi var det elegante og etablerte merket og Billi Bi begynte som den rampete lillesøsteren. Men etterhvert ble Billi Bi signaturmerket til Fransi.

Billi Bi sko - en trendsetter i den skandinaviske skomoteindustrien

Billi Bi sko ble designet ungt, spenstig og fasjonabelt. I tillegg til å ha oppnådd dette har Billi Bi, på grunn av Carstens blikk for mote og fremtidsrettet forretningssans, også blitt et av de sterkeste skomerkene i Danmark og resten av Skandinavia.

Samarbeidet mellom Carl og Carsten - far og sønn - har vist seg å være den perfekte fusjonen av fortid og fremtid, erfaring og nyvinning. Da Fransi ble grunnlagt, var all produksjon i Danmark. Etterhvert som den danske produksjonen ikke lenger var mulig, ble all produksjon flyttet til Syd-Europa. I dag produseres alle sko i Europa, i italiensk kvalitetslær, hovedsakelig av spanske skomakere i fabrikker, som har produsert sko til Billi Bi i 25 år. Gjennom tre generasjoner med hardt arbeid har Fransi Company og hovedmerket Billi Bi blitt en stor aktør i Danmark. Med distribusjon til 24 land fortsetter selskapet å vokse. Andre og tredje generasjon jobber fortsatt sammen med stor suksess. Og med Carstens fire sønner er den fjerde generasjonen og fremtiden sikret for det familiedrevne selskapet!

Opplev et unik stykke histore og ikke minst fantastiske sko fra Billi Bi i vår prisbelønte nettbutikk!

Les mer om merket
Se som Nett Liste
12 produkter
Sorter etter
Wendy Boots Sort

Wendy Boots Sort

BILLI BI

Wendy Boots er superlekre, høye støvletter fra Billi Bi i myk skinnkvalitet. Bootsene har cowboy-look med spiss tå, solid hel og buet kant øverst. Hemper i sidene.


100% Skinn


Mål i størrelse 39:

Helhøyde: 5 cm

Omkrets øverst: 40 cm

Skafthøyde: 43 cmNormal i størrelsen

kr 3 499
Venus Long Boots Sort

Venus Long Boots Sort

BILLI BI

Venus Long Boots er klassiske og stilrene støvletter fra Billi Bi i mykt, blankt skinn. Høyt skaft, avrundet tupp og lav hel. Støvlettene er ikke fôret.


Mål i størrelse 39:

Helhøyde: 3,5 cm

Omkrets øverst: 38 cm

Skafthøyde: 42 cm


Normal i størrelsen

kr 3 899
Miley Boots Sort

Miley Boots Sort

BILLI BI

Miley Boots er lekre skoletter i skinn fra Billi Bi med rund tupp, kraftig gummisåle og dekorative spenner over vristen. Lukkes med glidelås langs innsiden.


100% Skinn


Normal i størrelsen

kr 2 649
Samsara Boots Sort

Samsara Boots Sort

BILLI BI

Samsara Boots er tøffe boots fra Billi Bi med kraftig gummisåle, rund tupp og hempe bak. Høy modell med diskret glidelåslukking på innsiden.


100% Skinn


Normal i størrelsen

kr 2 649
Tara Shoes Mørkebrun

Tara Shoes Mørkebrun

BILLI BI

NB! Levering ca 18. juli.


Tara Shoes er klassiske loafers fra Billi Bi i blankt skinn med rund tupp og dekorativ gullspenne. Behagelig fotseng og gummisåle med lav hel.


100% Skinn


Normal i størrelsen

kr 2 349
Kelly Booties Sort

Kelly Booties Sort

BILLI BI

Kelly Booties er lekre skoletter fra Billi Bi i mykt skinn. Skoen har halvhøyt ankelskaft og lukkes med glidelås på innsiden. Kraftig hel og firkantet tupp.


Mål i størrelse 38:

Helhøyde: 8 cm

Omkrets øverst: 28 cm

Skafthøyde: 14 cm


Normal i størrelsen

kr 2 349
Siva Shoes Sort

Siva Shoes Sort

BILLI BI

Siva Shoes er klassiske loafers fra Billi Bi i blankt skinn med rund tupp og dekorative sølvnagler. Behagelig fotseng og gummisåle med lav hel.


100% Skinn


Normal i størrelsen

kr 2 199
Paula Shoes Sort

Paula Shoes Sort

BILLI BI

Paula Shoes er klassiske loafers fra Billi Bi i blankt skinn med rund tupp og dekorativ detalj foran. Svært behagelig fotseng og lav hel. Maskulin stil med en feminin touch.


100% Skinn


Normal i størrelsen

kr 1 999
Ana Sort

Ana Sort

BILLI BI

Kul vinterboots med lammepelskant og dekorativ snøring. Kombinasjon av glatt og nubuck skinn. Gummisåle. Fôret.


Skinn.


Normal i størrelsen.

kr 3 199 kr 1 280
Adler Sort

Adler Sort

BILLI BI

Støvletter i skinn med høyt skaft og glidelås langs innsiden. Kraftig gummisåle, rund tupp og hempe bak.


Skinn.


Mål i størrelse 38:

Skafthøyde: 40 cm

Sålhøyde: 5 cm

Omkrets rundt skaftet: 37 cm


Normal i størrelsen

kr 3 999 kr 2 000
Alea Sort

Alea Sort

BILLI BI

Superlekker ankelboots med hvite stikninger og quiltet skinn. Kraftig såle med godt grep. Hempe bak. Veldig god lest som sitter som støpt.


Skinn.


Normal i størrelsen.kr 2 799 kr 1 400
Sia Boots Offwhite

Sia Boots Offwhite

BILLI BI

Trendy hvite chunky-boots i skinn med høyt skaft og ribbestrikk i sidene.


Skinn.


Mål i størrelse 38:

Skafthøyde: 16 cm

Sålhøyde: 4 cm

Omkrets rundt skaftet: 23 cm


Normal i størrelsen.

kr 2 699 kr 1 350