BIRKENSTOCK

Birkenstock-merket går helt tilbake til 1700-tallet og til Johann Adam Birkenstock, en tysk skomaker på 1700-tallet. I 1896 begynte Johans tippoldebarn Konrad Birkenstock å utvikle den første konturerte innersålen i produksjonen av spesialtilpasset fottøy. Dette var første gangen konseptet fussbett (fotseng) ble introdusert, og er til dags dato mye brukt og anbefalt av ortopeder.

Birkenstock til USA

I 1966 bestemte Margot Fraser, en tysk klesdesigner som bodde i California, å reise tilbake til Tyskland for å besøke et spa i Bayern, hvor hun ble anbefalt et par Birkenstock Madrid for å lindre fotplager forårsaket av stramme sko. Margots føtter ble etter kort tid markant bedre og hennes begeistring for sandalene ble Birkenstocks utskytningsrampe til USA. Sandalene møtte lunken mottakelse i begynnelsen og ble avvist av mange skobutikker på grunn av utseendet. Margot Fraser gikk videre med merket til helsebutikker. 

Birkenstock og hippiene

70-tallet og hippie-bevegelsen førte til en økning i salget. I USA var Birkenstock først og fremst populær blant unge menn, men etterhvert en IT!-sko blant hippier og andre som hadde en "back to nature" -filosofi. Med andre ord folk som satte pris på den naturlige fotformen og den ortopediske komforten til Birkenstocks. I 1973 ble Birkenstocks mest populære sandal, Arizona, introdusert.

1990: Birkenstock for dame, ikke bare menn

I begynnelsen av 1990-tallet nøt "Birks" en ny økning i salget blant ungdommer. Dette var delvis takket være Kate Moss sine bilder med sandalene. Birkenstock fortsatte å spre seg til Storbritannia tidlig på 2000-tallet på grunn av overskriftene til Gwyneth Paltrow, som ble observert i sandalene. Birkenstock så et nytt comeback blant tenåringer og unge voksne på begynnelsen av 2010-tallet, så vel som på slutten av 2010-tallet, delvis på grunn av VSCO-jentetrenden.

Birkenstock og Covid - hjemmekontor og hjemmekomfort

I 2020, med flere mennesker som var hjemme på grunn av COVID-19-pandemien, ble komfort en viktig del av moten. Birkenstocks ble et ikon på grunn av deres bekvemmelighet og komfort. Dette inkluderte den originale korksandalen, så vel som det nyere tilskuddet til familien, EVA. En Birkenstock-dame er en trendbevisst dame!

Birkenstock og moteverden

I 2012 ble Birkenstocks oppdaget på en Céline-catwalk i Paris. Kalt "Furkenstocks" ble denne rekreasjonen av Arizona sandalen innlemmet en minkpels-dekket fotseng, og skapte høylydte diskusjoner i mediene - mellom dyrevernere og moteentusiaster. Mange andre designere har også laget sin egen versjon av sandalen, inkludert Giambattista Valli og Givenchy. I 2019 samarbeidet Valentino med Birkenstock for å lage sin egen versjon av sandalen. Denne ble presentert på Paris Fashion Week for menn.

Så enten du har behov for å støtte opp føtter og rygg, trenger komfort på hjemmekontor eller på jobben eller bare elsker å kle deg tidsriktig og stilfullt - Birkenstock har alt, og vi har Birkenstock! Ta en titt - vi er sikre på at du finner noe du liker.

Les mer om merket
Se som Nett Liste
2 produkter
Sorter etter
Arizona BB Shearling Cognac

Arizona BB Shearling Cognac

BIRKENSTOCK

Tøfler med shearling fôr og store spenner. Overdelen er et mykt, men slitesterkt oljet skinn.

Normale i størrelsen

kr 1 999
Arizona BB Shearling Sort

Arizona BB Shearling Sort

BIRKENSTOCK

Tøfler med shearling fôr og store spenner. Overdelen er et mykt, men slitesterkt oljet skinn.

Normale i størrelsen

kr 1 999