Search icon
Search icon
Logg inn
Opprett ny bruker
Handlekurv
Magains Hero Cover

10 BASEPLAGG DU BØR HA

Er det en ting vi virkelig anbefaler, så er det å investere i en god og varig basegarderobe. Baseplagg er tidløse, nøytrale plagg som ikke gjør så mye ut av seg, men som alltid er med og bygger opp et antrekk. Har du basen på plass får du en lønnsom, funksjonell og mer bærekraftig garderobe som gjør kleshverdagen litt enklere.

En vesentlig faktor for å lykkes med å skape en god basegarderobe, er å investere i kvalitet. Det hjelper lite om snitt og stil er tidløst og brukervennlig, hvis plagget ikke er lagd for å vare over tid. Vi anbefaler å se etter tekstiler som denim, bomull, viskose, ull og skinn. Gå for nøytrale farger – det blir ikke det mest spennende i garderoben din, men det er litt av poenget. Når basen er på plass legger du til farger, mønster, trendplagg og spennende tilbehør.

Tar du en opprydning i garderoben vil du se at du høyst sannsynlig har en del baseplagg fra før. Du trenger ikke starte helt på nytt, men gjør en vurdering av hva du er fornøyd med, og hva du bør tilføre for å gjøre din basegarderobe optimal. For å hjelpe deg litt på veien har vi samlet 10 baseplagg som du trygt kan investere i.

image

1. Dressen
Vi sverger til dressen! Når du først har funnet en modell du liker kan vi love at du aldri vil angre. Bruk den med alt fra klassisk skjorte, til en enkel t-skjorte eller pologenser under. Og, det beste – blazeren og dressbuksen fungerer jo så fint hver for seg. En blazer er like klassisk som den er kul, alt handler om styling. Fra pen jakke over festkjolen, til en avslappet look med jeans og t-skjorte. Tips: les vår artikkel The perfect suit for å finne en dress som kler deg.

image

2. Klassisk blå jeans
En blå jeans er et nøkkelplagg i garderoben, og går aldri av moten. Skal du finne en ekte favoritt er komfort viktig, det får du med god stretch eller en litt ledigere passform. Den klassiske straight leg jeansen er alltid en sikker vinner, men det viktigste er at du finner en jeans du føler deg vel i, og som er enkel å style til resten av garderoben din.

image

3. Den hvite skjorten
Den hvite skjorten er et allsidig og sesongløst plagg. Like perfekt til skjørt og blazer, som avslappet med jeans og strikkegenser. En stram, preppy look oppnår du ved å kneppe skjorten helt opp i halsen, og tilføre et pent silkesjal. Gjør stilen mer avslappet ved å åpne et par knapper, og brette opp ermene. En innsvinget skjorte er feminin og passer til alt, men den mer androgyne storskjorten kan like gjerne være riktig for din base.

image

4. Longsleeve
En tynn og lett longsleeve er et fundament i basegarderoben. Det er ingen tvil om at dette er et plagg du tyr til i hverdagen og som du vil få bruk for året rundt. Velger du en i gode materialer, vil plagget også vare lenger. Bytt ut skjorten under jobb-dressen, eller style den til et par slitte jeans. Denne genseren gjør seg like godt alene, som lag-på-lag med en tykkere genser eller jakke over. Et must spør du oss!

image

5. Skjørt
Skjørtet er et tradisjonelt og feminint plagg som passer de fleste anledninger uavhengig av sesong. Det har vært et populært plagg i mange år og kan enkelt dresses opp eller ned. Gi skjørtet et lunt utrykk med en chunky strikkegenser eller gå for et mer romantisk utrykk med en delikat og lekker bluse. Det fine er at man kan style plagget både med lave sko eller høye hæler, alt ettersom. Gjør smarte valg til din helårsgarderobe og gå for et skjørt med en basefarge og velg materiale du får maksimalt utbytte av.

image

6. Basic tee
En hvit t-skjorte passer til alt, alltid! Med gode basetopper har du uendelige stylingmuligheter. Her er kvalitet virkelig viktig. Se etter gode tekstiler som bomull eller modal som puster, da dette er plagg du skal ha innerst mot kroppen. Gå for et snitt du føler deg komfortabel med – ettersittende eller løsere passform, korte eller lengre ermer. Usikker? En litt ledig passform og rund hals er en sikker vinner.

image

7. Strikket cardigan
Vi bor i et land der vi alltid må være forberedt på raskt værskifte, og da det er deilig å vite at man har en strikkejakke som fungerer til alt. En klassisk kort strikket cardigan er perfekt å slenge utenpå de fleste antrekk. Litt mindre dresset enn en blazer, men likevel pen og kler alt fra jeans til smale dressbukser. Nøytrale toner som svart, hvit, beige eller grått er sikre fargevinnere, som aldri går av moten.

image

8. Skinn
Om du sverger til skinnbuksa, skinnskjørt – eller kanskje en røff skinnjakke, så er poenget det samme; skinn tilfører noe ekstra, og får et ellers enkelt antrekk til å bli spennende! Kanskje stiller du deg spørrende til at disse plaggene hører til i basen, men vi er sikre på at dersom du velger å investere i et plagg i ekte skinn av høy kvalitet og med god passform, så vil dette bli en følgesvenn i lang tid og redde deg på flere dager der du er mindre inspirert i klesveien.

image

9. Hvite sneakers
Hvite sneakers har lenge vært en garderobe-favoritt. Den minimalistiske skoen er utrolig anvendelig og passer til det aller meste. Riktig skovalg gjør mye for antrekket ditt, men det betyr ikke at du må ha et enormt utvalg. I vårgarderoben er jo sneakers et must, men går du for klassiske hvite får du allsidighet, komfort og stil. Gå gjerne for skinn – da får du sko som både holder lenger, de er enkle å vedlikeholde og føles bedre på føttene dine.

image

10. Genser i ull
En god strikkegenser i en delikat farge kan styles til det meste. Over en hvit skjorte, under blazeren, over kjole eller selvfølgelig med din favorittjeans. Velg en farge du trives godt i, og tenk kvalitet fremfor kvantitet. Det er virkelig verdt å betale litt ekstra for en strikkegenser i ull. Gir du genseren litt ekstra omsorg med mild vask og en runde med nuppefjerner innimellom, holder den seg like fin år etter år.

Husk at du i Suser i Sivet-appen alltid får -10% på hele basegarderoben! Rabattkoden finner du under "mine fordeler". Har du ikke appen?
Last den ned i App Store eller Google Play.